Както вече знаете Стамен Белчев остава в АРДА и ще продължи да води тима в Първа лига. Той напълно отговаря на профила за треньор, който търсеше ръководството на ПФК АРДА в лицето на президента инж.Петър Пешев. Клубът към този момент успешно изпълни двугодишния си план, а именно участи на АРДА сред елита на българския футбол. Сега следва нов тригодишен такъв. Целта през първата година е АРДА да се утвърди в Първа лига, през втората, да се надгради това, което е направено, а през третата АРДА да стане един от най-силните отбори в България. Също така основна цел е и АРЕНА АРДА да бъде приведен във вид, който да отговаря на абсолютно всички изисквания на БФС и на полицията. Ръководството също така обмисля и създаването на собствена футболна Академия, от която да излизат млади таланти, на които да се разчита след време за първия отбор. След като Стамен Белчев подписа новия си договор той даде интервю за клубния сайт на АРДА.

Г-н Белчев, честито. Оставате в АРДА, което означава, че ще продължите с приказката, която успяхте да напишете с историческото влизане в Първа лига.
– Благодаря за поздравленията. Надявам се да направим добра селекция и да продължим с добрите изяви, и да радваме феновете, които ни подкрепяха през целия сезон.

Поехте отбора в движение, след като преди това работеха специалисти като Стойчо Стоев и Елин Топузаков. Кога беше най-трудно?
– Най-трудно беше в началото, когато исках отборът да играе по начинът, по който на мен ми харесва и докато футболистите разберат моите идеи и разбирания за футбол. А колкото до Стойчо Стоев и Елин Топузаков, те също имат огромна роля за влизането на АРДА в Първа лига.

Успяхте да направите отборът на АРДА да играе атакуващ футбол, да пресира противника в неговата половина, което в крайна сметка се оказа печелившо.
– Ами да, целта беше да играем агресивно и да пресираме противника. Нормално е, когато търсиш високо класиране и промоция в Първа лига, да играеш атакуващо. Няма как да играем защитно и да побеждаваме. На мен това ми беше пределно ясно. И точно това исках аз от футболистите. През по-голямата част от мачовете се получаваше, през други не. Но това е, не винаги се получава това, което искаш във футбола.

От пристигането ви в АРДА, нямате загуба като домакин,което е добър атестат за вашата работа и правите АРЕНА АРДА непревземаема крепост.
– Това само може да ме радва, защото трудът е на всички не само на мен, на целия треньорски щаб, на момчетата, на ръководсвото. А що се отнася до статистиката, аз не водя такава, но това ме задължава да продължаваме да работим по същия начин.

Нещо,което със сигурност интересува феновете. Какво е нужно според вас на АРДА за да се утвърди сред елита на Първа лига и отборът да е конкурентно способен на останалите в групата?
– Това, което е нужно на отбора е, че трябва да подобрим в почти всички линии конкуренцията и още да вдигнем нивото, защото разликата от Първа и Втора лига е голяма. Трябва по най-добрия начин да се подготвим, за да може, когато започнат мачовете да сме на нивото, което на нас ни се иска.

В тази връзка как върви селекцията в АРДА?
– Работим по селекцията, което е нормално за този период. Надявам се до края на седмицата да имаме вече подписани договори с тези играчи, които искаме. Но определено ще търсим футболисти докато имаме възможност и няма да се откажем да подобрим селекцията в отбора.

Привържениците скандираха дълго време вашето име след победата над Септември, какво бихте им казали след голямата еуфория.
– Благодаря за това, което направиха за отбора и подкрепата към мен, която имаше през цялото време. Надявам се да оправдая доверието на ръководството и заедно да радваме феновете на АРДА следващият сезон.