Пета поредна победа записаха футболистите на АРДА. В среща от 26-тия кръг на Втора лига те се наложиха с един на нула като домакин над Добруджа.

Отборът на АРДА започна срещата на много високи обороти, търсейки ранен гол. Веселин Марчев и Ернест Грвала отправиха далечни удари към противниковата врата след десетина минути игра. Първата сериозна опасност за АРДА бе в 16-та минута, когато словенецът Грвала получи топката от Марчев и от границата на наказателното поле опита удар, но Кунчев успя да избие топката. Малко след това Иван Коконов изпълни пряк свободен удар, топката се отби в гредата и попадна в ръцете на вратаря на Добруджа. Натискът на АРДА продължи и в 25-та минута, Марчев отправи далечен изстрел, Кунчев изби, но при добавката на Коконов отново топката не успя да влезе в мрежата. В 32-та минута Петър Христов бе изведен хитро сам срещу вратаря на гостите, който обаче успя да скъси разстоянието до топката и парира ударът.

След почивката действията на терена не се промениха и отборът, който търсеше победата бе този на АРДА. Веселин Марчев отново отправи удар към Кунчев, но топката попадна право в ръцете му. Все пак логичното на терена се случи. В 67-та минута капитанът Пламен Крумов изпълни пряк свободен удар и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на врата, след което вдигна на крака близо 3000 зрители на АРЕНА АРДА. 5 минути по-късно, Марчев пое топката в половината на Добруджа, напредна и с топовен изстрел от около 20 метра уцели десния страничен стълб на вратата. В 84-та минута гостите отправиха първия удар към вратата на АРДА. Петър Тончев от няколко метра шутира към Караджов, който обаче успя да парира топката. В самия край отново Караджов трябваше да се намеси успешно, след едно разбъркване в наказателното поле на АРДА.

След тази победа АРДА има вече актив от 53 точки и продължава да заема второ място в класирането. Следващата среща е на 1 май от 17:00 часа, като АРДА гостува на Царско село в София. Венцислав Христов пропусна срещата заради лека травма.

СЪСТАВЪТ НА АРДА: КАРАДЖОВ, ИСУФ, ЛОЗЕВ, САНДЕВ, КРУМОВ, ЧАНЕВ, ПЛАХОВ, ГРВАЛА, МАРЧЕВ, КОКОНОВ, ПЕТЪР ХРИСТОВ

РЕЗЕРВИ:
ГАНЕВ, КРЪСТЕВ, ДОБРЕВ,ЧУКАЛОВЗАКОНОВ,МАРТИНС, ОСМАН

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!