– г-н Кременлиев, ръководството на АРДА стои твърдо зад амбициите си да влезе в Първа лига. Арда стана фактор в българския футбол. Кажете, труден ли е пътят на успеха?

-Разбира се, че е труден. То лесно нищо няма, но нашият път освен труден е и трънлив, а че сме фактор го показва и отношението на някои съдии към нас. Някои отбори се застраховат. Това е показателно.

– Винаги обаче се намира по един препъни камък по този път.  В решаващ мач Станислав Ставров бе 12-тия играч на лидера Царско село. Има ли някакво развитие по жалбата, която внесе Арда веднага след дербито?


– Да, Станислав Ставров  отдавна е известен като камикадзе. Очаквахме го. Той потвърди славата си. Получихме отговор на нашата жалба. Както обикновено бе завоалирано. Най-интересното е, че има парадокс. Съдията е направил грешки и в същото време груба грешка, визирам дузпата, но Съдийската комисия преценява, че тя не повлиява на резултата. За мен е интересно, защото ако беше 0:5 със сигурност няма да повлияе на резултата, но 75-та минута при 0:0 и един равностоен мач, как не повлиява? Не знам…

– По медиите се появи информация, че ще има чистка в Арда. Спрягано бе името на Веселин Марчев. Арда подкрепи своите футболисти като опроверга тези слухове, но въпреки всичко ще има ли освободени играчи, заради недобрите резултати от началото на сезона?

– Не. На този етап не предвиждаме такова нещо, а това за Марчев са пълни глупости.

– Вие обявихте, че АРДА ще има ново лице. Ще има и нови попълнения през зимната пауза. Предполагам, ще заложите на качеството, не на количеството. Къде ще наблегнете в атаката или защитата?

– Няма да се взимат много играчи, поради простата причина, че през зимната пауза няма свободни футболисти. Няма толкова много, колкото бихме желали. Най-много едно-две попълнения, които да засилят конкуренцията. Това е гръбнака на отбора. И като казвам ново лице, не ме разбирайте – нови лица, тъй като лицето на АРДА ще бъдат пак тези футболисти, но ще изглеждат по друг начин.

– Арда е нов отбор, сега се напасват характери на футболисти и треньорски щаб. Успяха ли момчетата да се сработят със Стойчо Стоев? 

– По принцип за една година един отбор трудно се изгражда, а какво да говорим за два месеца. Малко или много се поопознаха, напасват се един с друг. Мисля, че зимната подготовка ще бъде меродавна. Тогава вече в лагерна обстановка спокойно треньорите и състезателите могат да работят. Може да се тренират най-различни варианти и футболистите ще разберат тотално изискванията на Стойчо Стоев и чак след това можем да говорим за напасване и т.н.

 – Ръководството продължава да влага средства в стадиона. Това се вижда от полагането на синя тартанова настилка, която прави съоръжението единствено в България. Работи ли се и за помощни игрища?

– Да, разбира се. Доколко знам нещата са решени документално. Има административни неща, които трябва да се свършат. Ръководството работи по тях и мисля, че в най – скоро време ще почне изграждането на двата терена.

– Няма лесни мачове, отговорността е голяма. Предстои среща с ЦСКА 1948. Готов ли е отбора да добави 3 точки в актива си?

Отборът отива за 3 точки. С оглед на резултата ще може да кажем бил ли е готов отбора или не е бил. Не трябва да забравяме, че за всеки спечелен мач се дават по три точки, но все пак това е един от конкретните съперници за тройката. Така че, мачът ще бъде малко по-интересен. Наистина се очаква да бъде дерби.

– И в края на нашия разговор. Къде ще бъдат на лагер футболистите на Арда през зимната пауза и предвидени ли са контролни срещи?

– Лагерът вече сме го определили. В началото известно време ще бъдем в Свиленград, както миналата година. След това ни очаква лагер в Турция. Контролните срещи сме ги предвидили, но съперниците все още не са ясни.

– Тоест да очакваме още подробности от АРДА.

– Разбира се, сега е много рано да назовем конкретни имена на съперниците. Винаги могат да настъпят промени. Работим по това. Бъдете сигурни, че контроли ще има.

– Благодаря Ви за този разговор!

www.fcarda.bg