АРДА и Лудогорец 2 завършиха при резултат 0 на 1,  в среща от 10-ти кръг на Втора лига, играна  пред близо 3000 зрители на „АРЕНА АРДА“. Още от самото начало на двубоя играчите на Стойчо Стоев наложиха тотален натиск и се настаниха в половината на гостите. Само за няколко минути „сините“ отправиха опасни удари към вратата на Лудогорец 2, чрез Георги Андонов, Пламен Крумов и Димитър Макриев, но без резултат.  

Най-чистото положение за АРДА бе в 27-та минута, когато Бенгюзов се озова фронтално срещу стража на Лудогорец 2, но топката премина малко над напречната греда. В 30-та минута Веселин Марчев пробва ефектен удар със странична ножица, но отново не успя да се разпише. В 31-та минута  Адриан Димитров от Лудогорец 2 се озова очи в очи срещу Караджов, но ударът му бе неточен. В 35-та минута Законов центрира, Макриев свали топката към Марчев, който от непосредствена близост не успя да я вкара в мрежата. Две минути по-късно, отново девятката на АРДА отправи опасен удар, но топката така и не влизаше във вратата на гостите.  

Те обаче в 42-та минута успяха да открият резултата чрез Илкер Будинов, който отправи удар към Караджов, топката рикошира в крак на бранител в син екип и излъга вратаря на АРДА. До края на първите 45 минути домакините имаха още едно положение, но след изстрел на Макриев топката бе избита в ъглов удар.  

На полувремето Стойчо Стоев направи две смени. В игра за АРДА се появиха Лукас Мартинс и Венцислав Христов, съответно на местата на Георги Андонов и Архан Исуф.    

Второто полувреме отново започна с натиск на АРДА. В рамките на първите 10 минути Димитър Законов и Димитър Макриев отправиха опасни удари към Наумов, но и в двата случая стража на гостите показа завиден рефлекс.  

В 67-та минута Макриев засече топката с глава, но отново вратаря на разградчани се намеси за да избие топката в ъглов удар. В 85-та минута отново Макриев бе в основата на поредната опасност пред вратата на Лудогорец. Играчът с номер 16 засече центриране от дясно, но топката срещна напречната греда. В последната минута на срещата червен картон за гостите получи Димитър Илиев, за нарушение срещу Лукас Мартинс.  

След тази среща АРДА има в актива си 17 точки и заема трето място в класирането. В следващия 11-ти кръг АРДА гостува на Добруджа 1919, а срещата е на 21 октомври в Добрич от 15:00 ч.  

СЪСТАВ НА АРДА:  
1. Иван Караджов 71. Пламен Крумов (к) 14. Георги Андонов 3. Румен Сандев 13. Архан Исуф 73. Венцислав Бенгюзов 8. Красимир Илиев 20. Деян Лозев 17. Димитър Законов 9. Веселин Марчев 16. Димитър Макриев  
Резерви: 12. Веселин Ганев, 2. Милен Стоев, 25. Митко Плахов, 6. Джихат Кямил, 15. Лукас Мартинс, 7. Вълчан Чанев, 91. Венцислав Христов
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

 
www.fcarda.bg