АРДА и Монтана завършиха наравно 0:0 в среща от 9-тия кръг на Втора лига, играна на ст. Огоста в Монтана.

Футболистите на Стойчо Стоев бяха подкрепяни от най-верните си привърженици, които бяха пропътували разстоянието от Кърджали до Монтана, за да са близо до отбора. Двубоят започна спокойно, като двете единайсеторки наблегнаха на сигурни и постепенни атаки. Гол през първото полувреме обаче не падна. Димитър Макриев и Венци Христов се опитваха да застрашат стража на домакините, но ударите им бяха неточни. Монтана отправи два удара към Караджов, но те не представляваха опасност пред вратата на АРДА. В 44-та минута се стигна до спречкване между Красимир Илиев и Тони Тасев, като главният съдия им показа жълти картони.

След почивката в игра за АРДА се появи Лукас на мястото на Законов, който започна доста активно в дясната част на терена. Именно бразилецът отправи опасен удар в 46-та минута. Малко по-късно нападателят на домакините Атанас Илиев изпробва рефлекса на Караджов, но той бе на своето място. В ответната атака Лукас бе изведен в коридор в малкото наказателно поле, но вратаря на домакините се хвърли в краката му и хвана топката. Най-чистото положение за Монтана дойде в в 63-та минута, когато Борислав Дамянов от непосредствена близост не успя да се разпише.

Натискът на играчите на АРДА се засили, и в 64-та минута последваха две опасни положения пред домакините. Първо Макриев отправи опасен удар, който бе избит в ъглов удар. При неговото изпълнение капитанът Стойчев се оказа на чиста позиция, но и той не уся да вкара.

Двата отбора могат да бъдат похвалени за офанзивната игра, която показаха. До края на срещата последваха още положения пред двамата вратари, но резултатът остана непроменен. След тази среща АРДА има актив от 17 точки, и заема трето място в класирането.

В следващия кръг АРДА е домакин на Лудогорец 2. Срещата е на 6 октомври от 16:00ч. на АРЕНА АРДА.

Състав на АРДА: 1. Иван Караджов, 71.Пламен Крумов, 3.Румен Сандев, 5 Борислав Стойчев – капитан, 13. Архан Исуф, 8. Красимир Илиев, 73 Венцислав Бенгюзов, 17. Димитър Законов, 20 Деян Лозев, 16. Димитър Макриев, 91 Венцислав Христов РЕЗЕРВИ: 12. Веселин Ганев, 9. Веселин Марчев, 14 Георги Андонов, 15. Лукас Мартинс, 6. Джихат Кямил, 25. Митко Плахов, 2. Милен Стоев
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

www.fcarda.bg