Президентът на ПФК АРДА Петър Пешев получи Купата на асоциация „Докосни дъгата“, която се дава на личност имаща съпричастност към проекта „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“. Отличието бе връчено от Ангел Стойков, селекционер на националния отбор за младежи до 19 години и Георги Димитров – Джеки.

Това стана на АРЕНА АРДА, който днес отвори врати за над 100 младежи. В инициативата се включиха  както футболистите на АРДА, така и треньорският щаб, които показаха умения на децата от община Кърджали. Те тренираха заедно, като кулминацията бяха изпълненията на дузпи. 

„Веднага приех отправената покана от председателя на УС на асоциация ”Докосни дъгата” Денислава Ангелова да се включим в проекта. Ще продължим партньорството, защото посланието на инициативата си струва усилията“, увери  Петър Пешев, Президентът на ПФК АРДА. 

Георги Димитров – Джеки бе категоричен, че спортът изгражда личности. „Приемете искрени поздравления, че протягате ръка на благородната инициатива „Да на спорта! Не на агресията!“ от мое име и лично от страна на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов“, допълни още една от легендите на българския футбол.

Посланията, които изпращате към младите и към цялата общественост чрез участието си в кампанията, организирана от Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – за толерантност, приятелство, взаимно уважение и разбирателство, са ключови както за по-доброто бъдеще на младите хора в България, така и за всички, които по един или друг начин са свързани с развитието на спорта у нас. Можете да бъдете сигурен, че в лицето на Българския футболен съюз имате и винаги ще имате верен партньор за постигането на целите на тази похвална кауза“, се посочва в поздравителния адрес на футболната централа към ПФК АРДА. Приветствието бе поднесено от Ангел Стойков.

След края на спортната проява  програмата продължи с концерт. Музикантите от група RDMK, Дичо и Теди Кацарова се включиха към инициативата на асоциация „ Докосни дъгата“. Припомняме, че специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ те създадоха парчето „Агресия“. Официалната премиера на клипа към песента бе на 17 септември.

www.fcarda.bg