Не на агресията! АРЕНА АРДА отвори врати като домакин по проект „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“, за да посрещне над 100 младежи от града. „ПФК АРДА се стреми да помогне на децата най-вече, които имат желание да спортуват. Надяваме се да ги научим да бъдат единни и да се борят, за да постигат успехи. Ние казваме: Не на агресията! Да на спорта, защото напоследък се забелязва, че има доста проблеми в училищата, сбивания, агресията явно ескалира и в домовете. Желанието ни е да помогнем на всички млади хора да излезнат и да станат спортисти. Стадионът е отворен във всеки един момент за всички, които имат желание да дойдат. Ще говорим и с ръководителите на проека да правим такива кампании и занапред. Спортът и особено отборните игри са важна част от нашия живот, независимо дали сме зрители или активни страни. За много хора футболът е неизчерпаема тема на разговор, запалянковците чувстват дълбока привързаност към своя отбор, а играчите дават своя принос за развитието на българския футбол. Радвам, че тук има толкова много млади кърджалийци, които искат да усетят атмосферата на ПФК АРДА“, каза Петър Пешев, президент на ПФК АРДА Кърджали, в приветствието си към всички участници. Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“.

Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът е насочен към 160 младежи на възраст 15-19 години, от които 20 младежи в неравностойно положение и 1000 младежи, непряка целева група от общините Плевен, Шумен, Варна и Кърджали.

В рамките на проекта се реализираха редица дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, чрез организиране на различни спортни прояви, една от които е и настоящата тренировка с деца и младежи, в която участват футболистите от ПФК АРДА, под вещото ръководство на старши треньора Стойчо Стоев. „Стремим се да приобщим младите хора към една идея, да казват „Не на расизма!“, „Не на агресията!“. Самият спорт учи всички млади хора да бъдат уважителни към себеподоните си, да бъдат с достойнство в обществото. Не всеки в един момент става спортист, но спортът е този, който ги уча да бъдат хора с добра ценностна система“, допълва селекционерът на „сините“ Стойчо Стоев.

В рамките на проект „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ ПФК АРДА създаде специален клип, чрез който отправя изключително силни послания към всички млади българи и като партньор на общата инициатива в борба с агресията. „Ние от ПФК АРДА Кърджали казваме „Да на спорта! Не на агресията! Винаги ще подкрепяме инициативи, които популяризират и подкрепят развитието на футбола. Да се надяваме, че с подобни мероприятия все повече млади деца ще започнат да спортуват, защото спортът възпитава, създава характери и учи на дисциплина“, категоричен е един от участниците във видеоклипа Пламен Крумов. В рамките на мероприятието бе дадена и купата на асоциация „Докосни дъгата“ на президентът Петър Пешев за принос и съпричастност към проекта. Отличието бе връчено от Ангел Стойков (селекционер на националния отбор за младежи до 19 г.) и легендарния Георги Димитров – Джеки. След края на спортната проява, програмата продължи с концерт.

www.fcarda.bg