Отборът на АРДА записа трета поредна победа. Футболистите на Стойчо Стоев спечелиха с 1-0 Черноморец Балчик в среща от 8 кръг на Втора лига, която се игра на АРЕНА АРДА пред близо 4000 зрители.

Срещата започна с домакински натиск, като футболистите в сини екипи търсеха трета бързо попадение. Още в 10-та минута Венци Христов подаде към Лозев, който отправи удар, но топката бе избита в ъглов удар. В 25-та минута Веселин Марчев изпълни хубаво пряк свободен удар, но вратаря на гостите изби топката.

Така дойде 40-та минута, когато след една многоходова атака на АРДА, Венцислав Бенгюзов подаде в наказателното поле с едно докосване към Димитър Законов и той без да се бави отправи удар, и прати неспасяемо топката в долния десен ъгъл на Христов. Малко по-късно Бенгюзов показа завидна техника в половината на Черноморец, излъга няколко играчи и от около 25 метра шутира към стража на гостите, но топката мина над напречната врата.

Играчите на АРДА започнаха отново активно и второто полувреме. Секунди след неговото начало, Венци Христов финтира защитник на Черноморец отправи удар, но друг играч от отбраната на гостите застана на пътя на топката, която излезе в ъглов удар. В игра за „сините“ се появи Красимир Илиев на мястото на голмайстора Законов. Играчите от Балчик погледнаха към вратата на Караджов и в 65-та минута Йосков изскочи зад отбраната, но ударът му бе неточен и мина покрай вратата на АРДА. Стойчо Стоев направи и втора смяна, излезе Венци Бенгюзов, а в игра се появи Вълчан Чанев. В 72-та минута силата и точността на своя удар изпробва Красимир Илиев, който затрудни вратаря на Черноморец. В 80-та минута своя официален дебют за АРДА направи бразилецът Лукас Мартинс, който замени Веселин Марчев. В 86-та минута Венци Христов можеше да сложи точка на спора, но от няколко метра прати топката право в ръцете на Христов.

Така АРДА записа трета поредна победа във Втора лига и вече има 16т., като заема второ място в класирането. На 26-ти септември на АРЕНА АРДА е срещата от турнира за Купата на България между АРДА и Черно море. Началният час е 16:00ч.

Състав на АРДА:
1. Иван Караджов, 20. Деян Лозев 71. Пламен Крумов 5. Борислав Стойчев(к) 13. Архан Исуф 73. Венцислав Бенгюзов 25. Митко Плахов 17. Димитър Законов 9. Веселин Марчев 91. Венцислав Христов 16. Димитър Макриев
Резерви:
Веселин Ганев, Вълчан Чанев, Беркай Халил, Ахмед Осман, Джихат Кямил, Красимир Илиев, Лукас Мартинс