Старши треньорът на АРДА Елин Топузаков даде интервю за клубния сайт на АРДА. В него той говори, за старта на отбора, по-спокойно ли е след победата над Пирин, как вижда останалите съперници в групата и възможно ли е да бъде привлечен нов играч в АРДА. Не на последно място Топузаков отново каза, че феновете са най-важни за отбора, и тези на АРДА са показали, че обичат клуба в трудните моменти.

Г-н Топузаков, АРДА записа много важна победа срещу Пирин, в момент, в който имаше леко напрежение след старта на шампионата. Колко важен е този успех?
– Важен е като всеки друг мач, защото ние трябва да свикваме да играем по това напрежение. Все пак сме обявили високи цели и трябва да се справяме с всеки един противник, и колкото да е трудно, ние да преминаваме през тези трудности. По този начин ние ще вървим нагоре и ще сме в челото на класирането

Сега по-спокойно ли е, след като ръководството в лицето на президента Петър Пешев излезе с декларация във ваша защита, след загубата от Литекс?
– Никога не е спокойно, аз не се успокоявам с тези неща. Хубаво е, че усещам подкрепата на ръководството, това не го отричам. Треньорската професия е такава, че е зависима от резултатите, а на мен това ми е пределно ясно. Опитвам се да подготвям отбора и да имаме един стил на игра, и да доминираме физически над противниците. Но най-вече психиката на футболистите трябва да бъде на най-високо ниво по време на мачовете, за да се поздравяваме с победи.

Отборът създава доста положения пред противниковата врата, но до попадение не се стига. На какво отдавате това, а и като чели късметът не е на ваша страна.
– Ами да може и така да се каже, че късметът в тези мачове не е на наша страна, понеже направихме много пропуски в предни позиции. От друга страна, ние работим върху тези детайли, а именно завършващата фаза и дано в следващите мачове имаме успех, защото създаваме положения, които не са малко.

Изненадан ли сте от старта на Втора лига, има доста интересни резултати, появиха отбори, които не бяха слагани сред фаворитите.
– Не, не съм изненадан от нищо, по простата причина, че все още сме четвърти кръг и докато се наместят пластовете, докато минат през ситото както се казва другите отбори е нормално да има такива резултати. Важното е отборът да е постоянен, а както се казва пилците се броят на есен. За нас е важно да не допускаме грешки, за да сме в челото на класирането.

Феновете на Арда показват, че имат уважение към вас и футболистите. Това със сигурност ви стимулира и помага.
–  Разбира се, не случайно нашата публика е най-многобройна във Втора лига, даже може да се конкурираме с отбори от Първа лига по посещаемост на домакинските мачове. Това го усетихме още миналата година, че феновете са зад отбора, и зад проекта на АРДА. В крайна сметка футболът е за тях, и ние играем за тях. Надявам се да ги радваме с повече победи и дай боже с повече голове.

Ръководството продължава да обновява АРЕНА АРДА, това със сигурност е плюс за вас, защото играете на терен и база, която има европейски вид.
– Да, естествено,че ръководството прави всичко възможно условията за работа да са много добри. Знаем, че не може всичко да стане бързо като с магическа пръчка, и ние проявяваме необходимото търпение след известно време базата да придобие завършен вид. Тогава вече ще можем да се гордеем с това, което са направили ръководството.

Предстои гостуване в Несебър, какво е състоянието на футболистите, има ли контузени?
– Ами да, имаме няколко проблеми в състава. Има футболисти с болежки, но със сигурност Георги Андонов отпада, той получи травма в последния мач и го смених още първото полувреме, той ще отсъства от терените поне две седмици. Надявам се, другите, които имат леки болки да са готови за мача с Несебър.

Има ли нужда от още попълнения АРДА?
– Не, мисля, че на 99 процента сме окомплектовали отбора, а селекцията мога да броя за завършена. Естествено, че винаги има едно „АКО“ и едно „НО“. Все пак до 6-ти септември е отворен трансферният прозорец в България, и можем да си оставим една вратичка, но това е ако преценим, че имаме наистина нужда от нещо ново и класно.

През паузата за националния отбор, ще изиграе ли АРДА контрола? 
– Да, със сигурност. В момента водим преговори с елитен отбор от българското първенство, но нека уточним всико и ще обявим официално после. Тази контрола е важна за да не губим игрови ритъм през паузата на първенството.