Димитър Макриев е поредното звездно попълнение, което ще играе на АРЕНА АРДА през новия сезон във Втора лига. Той е юноша на Левски и е считан за един от обещаващите таланти на школата. Първият си професионален договор подписва с ЦСКА, от където е продаден на италианския гранд Интер за сумата от 500 000 евро. През 2008 година израелският Ашдод плаща за него колосалните 1 000 000 долара на словенския шампион Марибор за правата му. Макриев има 8 мача за националния отбор на България и 1 гол. Играл е още  полския Гурник Забже, френския Дижон, руския Криля Советов и украинския Александрия. За последно е бил футболист на кипърския Неа Саламина. Димитър Макриев даде кратко интервю за клубния сайт преди първата тренировка с Арда.


 

Добре дошъл в Арда, коя е основната причина да подпишеш с клуба?
– Добре заварили. Основната причина да избера Арда е това, че има един стабилен проект, а именно влизане в Първа лига. Другата причина е Елин Топузаков, с който се познаваме от доста време. Играл съм заедно с него, тренирал съм под негово ръководство в Левски, и за мен е удоволствие да работя с него.

Проведе ли вече разговор с него, и какво ти каза?
– Да, разговаряхме с него. Обясни ми ситуацията в клуба, че се работи професионално. Още от първия момент, когато пристигнах, видях, че това е така и не съжалявам за избора си.

Ще играеш с футболисти като Иван Караджов, Пламен Крумов, Георги Андонов, Венци Христов, Веско Марчев и други доказани футболисти. Познаваш ли се с тях и какво ти е мнението?
– С половината съм играл, с другите се познавам. Но аз мисля, че футболният език е един и няма значение с кой ще играя, важното е да побеждаваме.

Спечели „златната обувка“ в Кипър за голмайстор, постави ли си вече някакви конкретни цели в Арда и имаш ли предпочитана позиция в нападение?
– Моята позиция по принцип е девятка, таран. Изкарах един страхотен период от три години в Кипър с Неа Саламина, изиграх близо сто мача, вкарах доста голове. Периодът ми там е приключил и сега гледам само към Арда.

Преди да проведеш първа тренировка, какво послание би отправил към феновете?
– Знам, че тук е футболен район и бих апелирал феновете да подкрепят отбора в тежки моменти, защото сега в професионалния футбол ще има доста тежки моменти. Апелът ми към тях е да подкрепят отбора във всеки мач, дори и да има неприятен резултат

www.fcarda.bg