Атанас Чепилов е един от опитните футболисти на АРДА. Той е на 31 години, като до този момент е носил екипите на Динамо Киев-2, Ботев Пловдив, Черноморец Бургас, Монтана, Славия, Берое Ст.Загора, Хасково, Пирин Благоевград, Нефтохимик,Банско. Чепилов отбеляза два гола до този момент за АРДА, на подготовката на тима в Разлог. Той даде интервю за клубния сайт, където говори за целите пред отбора, как вижда новите играчи и каква е традицията му при отбелязване на гол.


Започва втората част на подготовката ви в Разлог, където ще се наблегне на тактиката в играта, как се чувстваш физически?
– Здравословно съм добре, физически, леко изморен. Все пак сме на лагер, но всичко е в рамките на нормалното.

Как ти се вижда отборът, дойдоха нови футболисти?
– Започваме да се стиковаме. Новите футболисти със сигурност ще вдигнат класата на отбора и ще допринесат да се представяме все по-добре, но важното е да направим добър колектив и колкото се може по-добре да се разбираме на терена.

Предполагам си наясно каква ще бъде целта пред отбора?
– Целта е ясна, няма да съм първият човек, който ще я каже. Гоним първо място и влизане в Първа лига.

Ще бъде тежка битката за влизане в елита
– Със сигурност ще бъде тежко. Няма какво да се залъгваме. Миналата година във В група е едно, сега ще е съвсем различно. Ще има доста отбори, които ще искат да се докажат , ще бъде здрава битка до последно. Надявам се накрая ние да сме победители.

Записахте първа победа в контролите срещу македонския ФК Македония, как ти се виждат контролите до този момент?
– Оценки на играта трябва треньорът да дава, важно е, че победихме македонците. Получи се доста здрав и равностоен мач, играхме добре. Все пак победата си е победа.

Имаш интересна традиция, когато вкараш гол, какво означава това?
– Ами първия път, когато вкарах гол имитирах Марадона, той така правеше, когато Аржентина вкара гол на Световното първенство, а втория път, това е една закачка с масажиста на отбора Димо, но ако той иска нека да каже.

Условията, които ръководството са ви предоставили са перфектни. Доволни ли сте и как минават дните ви след тренировки?
– Условията наистина са перфектни. Обстановката е хубава, няма от какво да се оплачем, единствено трябва само да тренираме и да правим това, което се иска от нас.

С кой от новите футболисти си най-близък?
– С доста от тях съм играл в други отбори, с всички се разбирам добре. Нямам никакви проблеми, важното е на терена да играем колкото се може по-добре.

Какво си пожелаваш за май месец 2019г.?
– Както ни е тръгнало, да вдигаме колкото се може повече купи и да печелим още медали.