Румен Сандев е поредното ново попълнение на АРДА. Той пристига от Пирин Благоевград, където през изминалия сезон записа 32 мача и отбеляза един гол. Сандев е на 29 години и играе на поста централен защитник. След победата на АРДА над ФК Македония, той даде интервю за клубния сайт.


Румене, ти си едно от новите попълнения на Арда, как се чувства, успя ли да се аклиматизираш?
– Да, както казвате аз съм едно от новите попълнения. Всичко е нормално, колективът ме прие добре, треньорът и той. Готвим се за мачовете и всичко е нормално.

Лесно ли избра Арда за да продължиш своята кариера?
– Не е трудно да избереш Арда. С проекта, който има и амбициите пред отбора, и с този амбициозен треньор, и президентът, който имаме  не е трудно да избереш Арда. Целите ми са такива, че да надграждам постоянно и ще се стремим нещата да се развиват добре. Още повече ще гоним участие в Първа лига, което е добре за мен.

Готов ли си за конкуренцията в отбора?
– Това времето ще го покаже, също и треньорът, който преценява кой да играе. В задни позиции има сериозна конкуренция, но по време на мачовете ще си покаже.

Арда събра доста класни футболисти в състава, ти се познаваш с повечето от тях.
– В отбора има доста капитани на отбори играли в „А“ група, като Георги Андонов, Борко Стойчев, Пламен Крумов и да не изброявам всички. Първо трябва да направим колектив, това е най-важното за един отбор за да може да побеждава в трудни ситуации. Само с имена, няма как да стане, трябва колектив.

Започвате втората част от подготовката, през първата се наблягаше повече на физически натоварвания, как се чувстваш ти?
– Нормално е, все пак това е чест от подготовката, имахме доста тежки физически натоварвания. Сега като запознат мачовете ще навлизаме във форма и всичко ще си дойде на място.

 Как минават дните ви на лагера?
– През деня тренировки, вечерта гледаме мачове или си приказваме с колегите. Играем различни игри, карти, знаете как минават дните, когато си на лагер.

Успя ли вече да се сближиш със съотборниците, и кой ти е най-близък?
– Имаме една македонска група (смее се) с Венци Бенгюзов, Веско Ганев, Чепилов, Мисяк. Но с всички съм в прекрасни отношения и нямам проблем. Това са едни прекрасни момчета, за което им благодаря , че ме приемат много добре. Надявам се аз да се отблагодаря по най-добрия начин.

Очакваш ли старта на Втора лига и следиш ли съперниците?
– Има доста отбори, които имат желание за Първа лига, но се надявам ние да изскочим с едни гърди пред всички. Все пак това е целта и виждате какви имена сме се събрали в отбора. 

www.fcarda.bg