Отборът на АРДА записа първа победа в предсезонната си подготовка. Футболистите на Елин Топузаков се наложиха на ФК Македония Гьорче Петров с минималното един на нула. Срещата се игра на един от терените на комплекс „Евима“ в Банско. Единственото попадение бе дело на Венци Бенгюзов в 21-та минута. Георги Андонов пресира вратаря на гостите и след като успя да пресече топката, подаде към Веслин Марчев, който пък намери с едно докосване оставения сам Бенгюзов, и той хладнокръвно вкара топката в мрежата. Преди първото попадение и двата отбора създадоха положения пред двамата вратари, но те бяха безрезултатни.

След почивката Елин Топузаков направи няколко промени в състава. В 75-та минута Беркай Халил имаше възможност да се разпише, но след удар в наказателното поле топката бе избита. Малко след това Ахмед Осман имаше добра възможност, но и той не успя да отбележи. До края на срещата гостите отправиха два удара към вратата на АРДА, но те не бяха опасни. 

Следващата контрола на Арда е на 14-ти юли от 18.00ч. срещу Кариана Ерден, отново на терените на комплекс „Евима“ в Банско.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:

12-Ганев, 22-Кръстев, 5-Стойчев, 3-Сандев, 71-Крумов, Чанев, 91-Бенгюзов, 14-Г. Андонов, 21-Мисяк, 20-Лозев, 9-Марчев

www.fcarda.bg