Венцислав Христов е най-новото попълнение на АРДА. Той подписа договор с клуба миналата седмица, и веднага се включи в подготовката на тима в Разлог. Христов е роден на 9 ноември 1988г. в София. Играе като централен нападател. Започва своята кариера е Локомотив София, след което е играл още за Спортист Своге, Несебър, Монтана, Черноморец Бургас, Берое, Металург донецк, Риека, Скендербеу, Левски, Нефтохимик, СКА – Хабаровск и Верея. Има осем изиграни мача за националния отбор на България и един вкаран гол. Венци Христов взе участие във втората контрола на АРДА срещу Поморие, след което говори за клубния сайт на отбора.


Венци, добре дошъл в Арда. Защо избра тук да продължиш своята кариера?
– Добре заварили. Дойдох с цел да помогна на клуба да се развива, а и аз покрай него да се развивам и израствам.

Знаеш каква е целта на отбора, това ли надделя при избора ти?
–  Целите на отбора са влизане в Първа лига, след това ще има по-големи цели. Това отговаря и на моите амбиции. На мен ми трябва една лека засилка и се надявам тази година и следващата да постигнем целите, които ни се поставят.

Президентът на клуба Петър Пешев прави много сериозна селекция, в отбора дойдоха класни играча, а с доста от тях се познаваш. Това ще ти помогне ли по-бързо да се аклиматизираш в обстановката?
– Да, със сигурност това ще е плюс за мен. С момчетата, с които съм играл заедно съм прекарал доста време в отборите, дори можем да кажем, че половината кариера съм играл с тях и се познаваме отлично на терена, и извън него. Това мисля, че е предпоставка да се създаде още по-добър колектив и се надявам да покажем всичко на терена с резултати.  

Как си физически, влезе в игра срещу Поморие през второто полувреме?
– Чувствам се чудесно, подготвях се индивидуално, когато бях сам.  С две думи чувствам се отлично.

Конкуренцията във Втора лига ще е сериозна, следиш ли съперниците на Арда?
– Конкуренцията наистина ще е сериозна, разбира се, че следим какво се случва в другите отбори. Надявам се с оглед на програмата, ние да си свършим нашата работа и да не разчитаме на други.

Какви са ти първите впечатления от обстановката в клуба, от тренировките, които провежда Елин Топузаков?
– Както вие казахте, че селекцията е добра, повечето момчета са играли в елита на българския футбол. Сериозни футболисти са, надявам се и с по-младите нещата да придобият сериозен вид, и отбора да е на много по-добро ниво.

Харесват ли ти условията тук в комплекс „Пирин голф клуб“?
– Условията са перфектни, нямам никакви забележки. Всичко е на топ ниво.

Феновете на Арда ще имат сериозни очаквания към теб като голмайстор. Готов ли си с това предизвикателство и какво би им казал?
– Разбира се, че съм готов. Хубаво е, че феновете в Кърджали ще имат сериозни очаквания към отбора, надявам се ние да ги зарадваме с добра и резултатна игра. Хубаво е те да подкрепят клуба във всеки един момент, много е важно в трудна ситуация те да са до отбора и да му вдъхват кураж. Но съм сигурен, че с тяхната подкрепа нещата ще се получат.

Следиш ли какво се случва на Световното първенство и кой отбор подкрепяш?
– Моят изявен фаворит беше Бразилия, а скрития са хърватите.

www.fcarda.bg