Г-н Топузаков, изиграхте и втора контрола на лагера в Разлог, какви са ви впечатленията от нея?
– С тази контрола приключи първия етап от подготовката ни. Както в първата, така и в тази контрола дадох шанс на всички футболисти да вземат участие. От тази седмица ще започнем да наблягаме на тактически неща, имаме още три контроли, в които ще започне да се избистря и съставът. А що се отнася до контролата с Поморие, както можехме да победим, така можехме и да загубим, но аз търсех друг ефект от тази проверка.

Сериозен проблем се появи пред Димитър Алексиев, какво е състоянието на останалите футболисти?
– Жалко наистина за него. Тази контузия е била назад във времето, тя не се е случила сега на този лагер. Докторите, които са го лекували явно не са видяли чак в големи детайли за този проблем. Сега след като направихме обстойни прегледи се оказа, че той трябва да се подложи на операция. Съжалявам за него, защото все пак бе голмайстор на Арда през изминалия сезон, но и загубих човек, който се бе внедрил в отбора и даваше всичко от себе си. Иван Караджов още не е напълно готов, но от втората част на лагера ще започне тренировки с отбора. Другия лек проблем е вирусната инфекция на Веско Марчев и Румен Сандев, но и за тях се надявам след двата дни почивка да са напълно готови.

Президентът на Арда Петър Пешев направи поредната трансферна бомба с привличането на Венци Христов. 
– Ние сме го привлекли с цел да помогне на отбора. Той малко е изостанал в подготовката и трябва да наваксва чисто функционалното си състояние за да бъде готов за игра, и да покаже истинските си възможности, в които аз не се съмнявам.

Да очакват ли феновете на футбола в Кърджали още подобни сериозни трансфери?
– Както знаете селекцията е отворен процес, а и прозореца за трансфери приключва в края на август. Ако имаме нужда и зелена светлина от шефовете бъдете сигурни ще привлечем това, което ни трябва.

На какво ще наблегнете през втората част от подготовката, която започва в понеделник?
– Ще наблегнем на изглаждане на стила на игра, притежанието на топката, концентрацията в завършващата фаза на атаката. Може би точно това ни липсваше срещу Поморие, малко мисълта ни беше бавна, може би от натрупаната умора. Точно върху това ще работим,  защото най-важното във футбола, е да умееш да вкарваш голове. През втората част ще наблегнем на бързина, освежаване на отбора и да влезнем в този ритъм с трите контроли, които ще изиграем до края на лагера.  

Давате два дни почивка на футболистите, след което отново се събирате в понеделник.
– Ами нормално е това, след като един месец ще си на едно и също място малко да се разведри обстановката. Нормално е да се видят за два дни с жените си, с децата и семействата, и да започнем с нови сили от понеделник. Както се казва да презаредят батериите през тези два дни защото после ни чака сериозна работа.

www.fcarda.bg