Защитникът на АРДА Борислав Стойчев е юноша на Хасково, от където отива в Левски през 2006г. След това е играл още за Видима Раковски, Черноморец Бургас, Нафтекс Бургас, Сливен 2000, Любимец, Миньор Перник, Берое Ст.Загора, Черно Море, Етникос Ахна(Кипър). С екипа на Берое печели Купата на България и Суперкупата на България. Стойчев даде интервю за клубния сайт по време на подготовката в комплекс „Пирин голф клуб“ в Разлог. 


Бориславе, как се чувствате на лагера тук с „Пирин голф клуб“? 
– Чувстваме се добре, може би леко сме изморени, понеже първият етап е малко по-тежък. Имаме двуразови тренировки, но няма как, трябва да минем през това нещо. 

Очертава се доста сериозна Втора лига, ти на такова мнение ли си? 
–  Така е, втора лига май ще е доста силна, но ние направихме към този момент силна селекция. Дойдоха класни играчи, но смятам, че ще се преборим с другите отбори, и догодина ще се поздравим с влизане в елита. 

Да разбирам, че това е целта пред отбора? 
– Целта е само една. Влизане в Първа лига, нямаме друга цел. Затова сме тук, тренираме здраво и мисля, че няма да имаме проблем. 

Можем ли да кажем, че Втора лига ще е по-силна от Първа? 
– Не бих казал, че ще е по-силна. Но има 5-6 отбора, които са с амбиции и с тях мисля, че ще са трудните мачове. С другите отбори също няма да са лесни , но то е ясно кои са фаворитите и ние трябва да дадем всичко от нас за да сме първи. 

Как преминават тренировките на Елин Топузаков? 
– Почти на физически натоварвания наблягаме, имаме и занимания с топка, но те са по рядко. Според мен след една две седмици ще сме изцяло на упражнения с топка. Така е винаги в началото на подготовката. 

Харесват ли ти условията, които ръководството ви е предоставило в „Пирин голф клуб“ в Разлог? 
– Условията са отлични. Изцяло са насочени към подготовката ни.  Има абсолютно всичко необходимо, от което имаме нужда. С две дум се чувстваме прекрасно.

– Сработвате ли се с новите попълнения в отбора? 
– Ние се познаваме повечето, но смятам, че още малко ни е нужно за да направим по-добър колектив, за да могат нещата да са перфектни. 

През новия сезон ще имате нужда от подкрепата на феновете, какво искаш да им кажеш? 
– Най-важното е да ни вярват. Те много добре знаят, че играем за тях, играем за града. Надявам се да постигнем целта и те да са ни благодарни.

www.fcarda.bg