Иван Караджов дойде в АРДА през зимата, но много бързо се превърна в титуляр под рамките на вратата. Със своя опит, той има голяма заслуга за успешната серия на отбора, както и за влизането във втора лига. Преди няколко седмици той претърпя операция и към този момент все още не е започнал сериозни натоварвания. Караджов набляга на упражнения във фитнеса под указанията на кондиционния треньор Антон Дончев. Иван Караджов даде интервю за клубния сайт, където обясни кога ще е напълно готов за игра.

Иване, претърпя операция преди известно време, как си в момента?
– Чувствам се по-добре вече. От една седмица започвам постепенно да навлизам в ритъм, тези дни ще започна леко да увеличавам натоварването и в началото на другия месец ще започна да тренирам с отбора на пълни обороти.

Каква е атмосферата в отбора след влизането във Втора лига?
–  Атмосферата е отлична, знаете, че отборът нямаше загуба във В група. Надявам се да продължим тази успешна серия и във Втора лига. Дойдоха доста опитни футболисти, които ще ни помогнат, за да изпълним това, за което сме се събрали.

Какво ти е мнението за новите играчи, ти познаваш доста от тях?
– За България те са много добри футболисти. Със сигурност ще ни помогнат и с опита, и с качествата, които притежават, така че трябва само отборът да се сработи за да можем да играем добър футбол, и да побеждаваме.

Има ли поставени конкретни цели пред вас от ръководството?
– Целите пред отбора според мен са първо да изградим един силен състав с тези играчи, които дойдоха, за да можем да сме още по-силни. Тогава със сигурност няма да имаме проблем и ще успеем да се класираме за Първа лига. Все пак това е и целта ни, за това сме се събрали.

Колко време ще е нужно за да направите това, за което  говориш?
– Трябва да се обиграе отборът, защото с новите момчета, които дойдоха трябва да се напаснем. Както се казва за първия мач трябва да сме готови всички, за да можем да стартираме с победи.

Феновете със сигурност ще имат сериозни очаквания към вас, след успешната серия миналия сезон.
– Феновете да продължават да идват и да ни подкрепят, и ние ще се постараем да ги радваме защото без тях не може.