Мач на АРДА в събота няма да има. От тима на РАКОВСКИ са уведомили ръководството на „сините” от Кърджали, че няма да изиграят срещата от 31-вия кръг, която по програма трябваше да започне в 18.00 часа на стадиона в Момчилград. „Арда” ще спечели служебно и ще добави нови три точки и три гола към актива си. Момчетата на Елин Топузаков обаче ще изпуснат един от шансовете си да подобрят и рекорда на ЦСКА от 146 гола в Трета лига.

Както вече писахме, АРДА вече счупи рекорда по брой отбелязани голове във футболния Югоизток. „Сините” от Кърджали имат на сметката си 128 попадения, четири кръга преди края на шампионата в Трета лига. Те изпревариха постижението на БОТЕВ – Пловдив от 127 гола в един сезон. Рекордът пък се държи от ЦСКА при участието на тима във „В” група през 2016 година, когато тимът от столицата успя да вкара 146 гола. АРДА може да подобри и този рекорд, ако успее да отбележи по пет попадения във всеки от оставащите мачове до края.

В събота „сините” трябваше да приемат предпоследния РАКОВСКИ. В първия двубой през есента, момчетата на треньора Елин Топузаков победиха с 4:0 (на снимките).

До края на първенството, изключвайки предстоящата служебна победа над РАКОВСКИ, АРДА има домакинство на силния тим на БОРИСЛАВ-Първомай, както и гостувания на ЯМБОЛ и АСЕНОВЕЦ.