Стадион „Дружба” отново ще приюти феновете и играчите на АРДА. Днес или утре се очаква да бъде издадено разрешителното за ползване от Дирекцията за национален строителен контрол в София.
„Деветчленната държавна приемателна комисия подписа Акт 16. Той бе изпратен в ДНСК и чакаме издаването на разрешение за ползване на обекта”, посочи зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска.
Както вече писахме, планирано е официалното откриване да бъде на 26 май, преди началото на срещата от предпоследния кръг между АРДА и БОРИСЛАВ – Първомай. Прогнозата на е, че на 26 май за церемонията в Кърджали ще пристигне министър-председателят Бойко Борисов, който ще се възползва от правото си на пас върху зеления килим на „Дружба“.
Това е първи основен ремонт на стадиона от построяването му през 1961 г., а средствата са около 2 млн.лв. В момента са монтирани 5 250 седалки като капацитетът е 15 000. Новото име на стадиона пък ще бъде АРЕНА АРДА.

 

 „Днес можем да кажем, че имаме един прекрасен, чудесно изпълнен и функциониращ стадион. Стадион, който на този етап отговаря на съвременните национални критерии за провеждането на мачове на най-високо ниво. От тук нататък нашето внимание ще бъде насочено към допълването със съоръжения както вътре в сградата, така и оформянето на зоната около стадиона. Важно е да се знае, че за да отговаряме за условията за провеждане на мачовете на професионална и по-горна лига, стадионът трябва да отговаря на европейски изисквания  и затова на нас ни трябва осветление. Ще поискаме и ще потърсим възможности за финансиране на осветлението на стадиона, така че тук да могат да бъдат провеждани мачове и вечер. Необходимо е и информационно табло, което също е предмет на инвестиция, която трябва да се потърси от страна на общината и разбира се – от страна на футболния клуб, който вече ще стопанисва този обект”, посочи по време на огледа от комисията кметът на Кърджали Хасан Азис.